DEN SVENSKA UTBILDNINGEN

Så vill Grythyttan locka fler studenter

Bild: Mostphotos

De senaste åren har antalet sökande till högskoleutbildningar inom gastronomi minskat, skriver Besöksliv. Det vill Grythyttan ändra på.

– I media har mycket negativt om vår bransch kommunicerats och många unga flydde fältet under pandemin, säger Helene Gustafsson, enhetschef på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan, till Besöksliv.

– Det finns heller inte någon tradition att läsa gastronomi på högskolenivå i Sverige, om man vill arbeta och göra karriär inom branschen, säger hon.

För att få fler sökande jobbar Grythyttan aktivt såväl digitalt som på gymnasie-SM, mässor och genom annan marknadsföring.

– Av våra två program, Kulinarisk kock och måltidskreatör och Sommelier och måltidskreatör är det Kulinarisk kock som har flest sökande. Det är viktigt att framhålla att det är en superrolig bransch vi utbildar för. Inte minst för den viktiga omställningen mot hållbarhet vi alla måste arbeta för, säger Helene Gustafsson.

Besöksliv: ”En förutsättning för utveckling och innovation”