NÄRINGSFRIHETEN

”Stoppet för spelbolag slår hårt mot idrotten”

Luleås Juhani Tyrväinen och Erik Gustafsson under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Luleå HF och Djurgården Hockey i Coop Norrbotten Arena. Bild: Pär Bäckström/TT

Att begränsa spelbolagens möjlighet till marknadsföring skulle få negativa konsekvenser för svensk idrott, skriver företrädare för Svenska fotbollförbundet och Svenska ishockeyförbundet på Aftonbladets debattsida.

Om regeringens förslag om att kraftigt begränsa spelbolags möjlighet till marknadsföring skulle gå igenom skulle det innebära att Svenska fotbollförbundet och Svenska ishockeyförbundet går miste om hundratals miljoner kronor per år i sponsring.

Det skriver Håkan Sjöstrand, generalsekreterare Svenska fotbollförbundet och Johan Stark, generalsekreterare Svenska ishockeyförbundet på Aftonbladets debattsida.

”Syftet med lagförslaget är att motverka spelberoende, men förslaget är så långtgående att det i praktiken riskerar att skapa orimliga begränsningar för sponsrade matchtröjor från bolag som erbjuder spel, eller lottförsäljning i knattelaget via dörrknackning eller telefonsamtal”, skriver de.

Aftonbladet debatt: Stoppet för spelbolag slår hårt mot idrotten