DET SVENSKA SKATTETRYCKET

Debatt: Gör det billigare att anställa

Anna Paulsson, regionchef Syd på Almega. Bild: Pressbild Almega

Regeringen borde göra det billigare att anställa för att öka tillväxten och stärka Sveriges konkurrenskraft. Det skriver Anna Paulsson, regionchef Syd på Almega och Fredrik Östbom, näringspolitisk chef på Almega, i Smålandsposten.

”Regeringen gör heller inget åt det faktum att det fortsatt är väldigt dyrt att anställa. De som drabbas är bland annat tjänstesektorn som står för fyra av fem nya jobb som skapas i näringslivet. Det är lokala småföretag som ser till att det finns jobbtillfällen i hela landet. Det som står i vägen för ett företag i Kronoberg att ge en ung eller nyanländ sitt första jobb är ofta de höga arbetskraftskostnaderna. Trots att Sverige har bland de högsta kostnaderna för att anställa i hela EU så väljer regeringen att inte sänka de höga arbetsgivaravgifterna”, skriver debattörerna.

”Tjänsteföretagen är Sveriges tillväxtmotor. De är redo att investera, anställa fler och bidra till att få hjulen att snurra igen, men för att ta vara på möjligheterna krävs reformer som förbättrar villkoren för tjänsteföretagen”, avslutar dem.

Smålandsposten: Debatt: ”Sänk kostnaderna för att anställa”