Välkommen till Tidningen Näringslivet

”Tidningen Näringslivet ska vara en företagsnära nyhetstjänst som erbjuder fördjupning och perspektiv, alltid med näringslivets glasögon”, säger Anna Dalqvist, chefredaktör och ansvarig utgivare. Foto av Ernst Henry Photography AB

Bästa läsare! Varmt välkommen till Tidningen Näringslivet, den företagsnära nyhetstjänsten för alla som är intresserade av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik.

Tidningen Näringslivet ägs och drivs av Föreningen Svenskt Näringsliv och är en helt digital tjänst. Allt är öppet och utan betalväggar.

Vi erbjuder nyheter, fördjupning och perspektiv, alltid med näringslivets glasögon. Stort fokus ligger också på den svenska arbetsmarknaden och företagens roll som arbetsgivare och jobbskapare.

Viktiga bevakningsområden är bland annat entreprenörskap, företagsklimat, skatter, hållbarhet, energi, klimat, välfärd, EU:s utveckling och internationell handel.

Dessutom har vi knutit till oss flera spännande krönikörer som på olika sätt bidrar med ett utifrånperspektiv på näringslivets frågor. I en första krönika skriver Janerik Larsson om hur olika svenskar och norrmän ser på arbetsmarknaden efter pandemin.

Nyhetsbrevet Morgonkoll skickas ut varje vardagsmorgon i god tid före frukost. Dessutom erbjuder vi de nischade nyhetsbreven, Arbetsmarknad, Kommunkoll och Hållbarhet, som kommer en gång i veckan respektive en gång i månaden.

Trevlig läsning!