DET SVENSKA SKATTETRYCKET

Näringslivet nöjt med generösare personaloptioner

Thomas Erséus, vd Almega Bild: Sören Andersson

Regeringens besked att göra personaloptioner mer förmånliga får godkänt av flera företagarorganisationer.

Regeringen gör skattereglerna för personaloptioner mer förmånliga. Syftet är att gynna unga tillväxtföretag och deras möjligheter att locka anställda.

– Med bättre villkor för startups bygger vi Europas Silicon Valley. Det är i grunden väldigt positivt att regeringen lyssnat och tar action för att underlätta för startups och andra företag att attrahera kompetens och talang. Investeringar och tillväxt i startup-sektorn är helt beroende av bättre förutsättningar att attrahera och behålla nyckelkompetens. Genom bättre villkor får vi fler växande startups och en mer innovativ huvudstad, säger Andreas Hatzigeorgiou, vd på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

Samtidigt vill handelskammaren att flera typer av bolag, däribland bolag inom fintech och legaltech, ska omfattas av reglerna för personaloptioner.

Även Almega ser möjligheter med de nya reglerna:

– Förslaget om mer gynnsamma skatteregler rörande personaloptioner är bra och kommer att ge främst snabbväxande kunskapsintensiva tjänsteföretag ökade möjligheter att locka till sig kompetens, säger Thomas Erséus, vd på Almega, i ett pressmeddelande.

Förslaget innebär att större företag (med maximalt 150 anställda och en omsättning på upp till 280 miljoner kronor) omfattas jämfört med tidigare.

Reglerna ska enligt regeringen träda i kraft den 1 januari 2022.

Stockholms Handelskammare: Ett steg för att göra Stockholm till Europas Silicon Valley

Almega: Nya regler för personaloptioner är bra för tjänstesektorn