CORONARESTRIKTIONERNA

Sena besked försvårar omställningen för restaurangerna

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Trots lättade restriktioner kan det dröja innan restaurangerna kan anpassa sig till de nya reglerna, säger krögaren PG Nilsson till Besöksliv.

PG Nilsson driver flertalet restauranger i Stockholmsområdet och har varit mycket kritisk till regeringens hantering av restriktionerna för besöksnäringen. Från och med den 1 juli har man lyft restriktionerna på öppettiderna på krogen, men PG Nilsson räknar med att kunna återgå till normala öppettider först 1 augusti. Framförallt menar han att beskedet kom för sent.

Detta då sommaren är en svår tid med semester och personalbrist. Krogarna har svårt att ställa om när förutsättningarna snabbt förändras.

– Inte ens våra restaurangchefer klarar av att tala om när de kan ha öppet igen. Folk måste planera sina liv och många har bestämt sig för att göra annat. Vi har brist på alla kategorier men kockarna är alltid svårast att få tag i, säger PG Nilsson till Besöksliv.

Besöksliv: PG Nilsson är också kritisk till beskedet om att stående servering utomhus inte tillåts.