Tidningen Näringslivet toppar lista över makthavare

Bild: Ernst Henry Photography AB/Maktbarometern

I årets Maktbarometer toppar TN listan över de mäktigaste på Facebook och kommer på en femte plats totalt över årets makthavare inom ekonomi. ”Det är ett kvitto på att läsarna uppskattar vår journalistik”, säger TN:s chefredaktör Anna Dalqvist.

Tidningen Näringslivet har på kort tid seglat upp som en av de mäktigaste kanalerna i sociala medier inom ekonomi. Det visar Maktbarometer: Ekonomi 2023 som gjorts av Medieakademin.

– Det är otroligt roligt att Tidningen Näringslivet på bara några år blivit en maktfaktor i sociala medier inom ekonomi. Det är ett kvitto på att läsarna uppskattar vår journalistik, säger Anna Dalqvist, chefredaktör på Tidningen Näringslivet.

Vilka har mest inflytande över ekonomi-Sverige? Den frågan har Medieakademin undersökt på uppdrag av Sparbankernas Riksförbund. Kartläggningen är en unik datasammanställning som visar vilka svenskar som når och engagerar flest andra svenskar på våra största sociala medier inom ämnet ekonomi.

Hamnar före Svantesson och Damberg

Årets raket på Facebook är Tidningen Näringslivet som klättrar hela 692 placeringar och därmed hamnar på en första plats på ekonomi-listan. TN är även årets raket sammantaget i undersökningen med en ökning på 2012 placeringar.

På listan över årets Makthavare: Media kommer Tidningen Näringslivet på en andra plats, endast slagna av Dagens Industri. Ekonomifakta kommer på en femte plats på samma lista.

På den sammanslagna listan årets Makthavare: Ekonomi intar TN en femteplats efter Mikael Damberg, Elisabeth Svantesson, Dagens Industri och Ekonomigurun.

Tidningen Näringslivet startades i april 2021 och är en företagsnära nyhetstjänst för alla som är intresserade av företagande, ekonomi, arbetsmarknad och näringspolitik. Tjänsten är helt digital och finns som sajt, app och ett antal nyhetsbrev, varav TN Morgonkoll är det största.