DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Kolmården kan bli världens mest hållbara djurpark

Gorillaflocken på Kolmården fick 2021 ytterligare en tillökning, då Babule och Enzo fick sin första unge tillsammans, en liten gorillahane. Bild: Kolmården

I konkurrens med över 400 djuparker i världen är Kolmården en av tre finalister till utmärkelsen ”Environmental Sustainability Award”. ”Vi är väldigt stolta”, säger vd Christine Karmfalk till Besöksliv.

Organisationen WAZA (World Association of Zoos and Aquariums) utser den 12 oktober världens mest hållbara djurpark. En av tre finalister är alltså svenska Kolmården, rapporterar Besöksliv.

– Vår styrka är att vi jobbar kring hållbarhet inom alla parkens verksamheter. Vi har idag alltifrån elektriska fordon och trädgårdsmaskiner till omfattande källsortering och ambitiösa mål att minska mängden nötkött som vi serverar, säger vd Christine Karmfalk till tidningen.

Men Kolmården bidrar även till den biologiska mångfalden genom olika bevarandeprogram.

– Vi hanterar varje dag resultatet av människans påverkan på planeten eftersom vi har många hotade arter hos oss. Det ger oss drivkraft att göra ännu mer, säger Christine Karmfalk.

Besöksliv: Kolmården – en av världens mest hållbara djurparker