FÖRETAGANDE I PRAKTIKEN

Lista: Tio möjligheter till optimism 2023

Nanna Gelebo. Bild: BCG Sverige

Tio experter listar de mest spännande möjligheterna för företagsledare att hålla utkik efter i år, uppger BCG.

Om 2022 var ett år av kriser så finns det flera områden där det finns orsak för företagsledare till optimism under 2023.

– För att nå verklig förändring krävs både politisk styrning i rätt riktning och att människor är beredda att göra livsstilsförändringar, vilket kanske inte alltid är helt bekvämt. Lyckas vi med de två sakerna har vi mycket positivt att se fram emot, säger Nanna Gelebo, partner på BCG Sverige, i ett uttalande.

Tio experter hos Boston Consulting Group (BCG) listar de 10 mest spännande möjligheterna under 2023. Bland annat öppnas tillfällen när den offentliga och privata sektorn börjar att samverka allt mer för att på ett hållbart sätt producera tillräckligt med livsmedel för all världens befolkning.

En annan punkt är att den globala politiska utvecklingen pushar stora tillverkare och utsläppstunga industrier att på allvar minska koldioxidutsläppen. Experterna påtalar också att den stora rörligheten på arbetsmarknaden inom teknikbranschen gör att nya typer av företag lättare kan få tag på rätt talang.

Ett område där svenska företag redan ligger i framkant är batteritillverkning. Att leverera tillräckligt med batterier till elfordon är en enorm utmaning och det kan ge stora affärsmöjligheter för företag som lotsar rätt.

Pressmeddelande: Tio möjligheter till optimism 2023