Privat bilbesiktning – ”Unik satsning för glesbygden”

Genrebild. Bild: Mostphotos

När Svensk Bilprovning avvecklas i Torsby kommun så kliver privata aktören Besikta Bilprovning fram. En räddning för en mindre ort som Sysslebäck, menar kommundirektören Tomas Stjerndorff.

Besikta Bilprovning tar över när Svensk Bilprovning lägger ned en station i Torsby kommun. Det framgår av ett pressmeddelande från Besikta Bilprovning.

”Med fler än 190 besiktningsstationer runt om i landet har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät och planerar öppna flera nya stationer – denna gång i Sysslebäck. För boende i området innebär detta att Besikta tryggar Sysslebäcks tillgång till en nära prbesiktning och skapar därmed även fler arbetstillfällen”, skriver företaget.

– Vi är väldigt glada att Besikta väljer att göra denna satsning i Norra Värmland. Det betyder mycket för utvecklingen för invånarna i området, en unik satsning för glesbygden”, säger Tomas Stjerndorff, kommundirektör Torsby kommun i samma pressmeddelande.

Daniel Hjortström, VD på Besikta Bilprovning förklarar de nya satsningarna som naturliga när statligt ägda Svensk Bilprovning lämnar orter på landsbygden,

– Vi är glada för att vi fick chansen, genom ett väldigt bra samarbete med Torsby kommun. Med 196 aktiva stationer, varav många finns på mindre orter, tror vi att vi har helt rätt förutsättningar för att kunna driva den här fina stationen vidare på ett sätt som blir bra både för kunder och medarbetare.

Den nya besiktningsstationen som öppnar under mars 2023 kommer att ta emot personbilar, MC, husvagnar, lätta lastbilar och släpvagnar upp till 3500 kg för kontrollbesiktningar och efterkontroller. Stationen kommer även erbjuda olika tilläggstjänster.

Besikta Bilprovning storsatsar i glesbygden – tar över verksamhet i Sysslebäck