Tidningen Näringslivet logo
Google play store IOS App store
  • Start
  • Arbetsmarknad
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion
  • Start
  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Hållbarhet
  • Opinion
  • Senaste nytt
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Integritet och personuppgifter
  • Om Tidningen Näringslivet
Google Play App store

Livsmedelsverket

Kriget drabbar svenska jordbrukets lönsamhet

Jordbruksverket ser en stor risk för att jordbrukets lönsamhet under 2022 minskar med ytterligare en miljard kronor på grund av Rysslands krig mot Ukr...
3 months ago

Inga svenska beredskapslager för krig

Ingen mat i ladorna förrän 2025. Sveriges krisberedskap för civila lades ned på 90-talet och nu ska allt byggas upp igen. Men först om tre år ska det ...
3 months ago

Elnotan dråpslag mot livsmedelsjätte – då höjs matpriserna

Kostnaderna för råvaror, förpackningsmaterial, transporter och inte minst energi ökar för fjärde kvartalet i rad. HKScans vd Lars Appelqvist varnar fö...
4 months ago

Nya regler öppnar för småskalig gårdsslakt

Småskalig gårdsslakt av nötkreatur, grisar och hästar är en ny möjlighet efter förändringar av EU:s hygienregler. Nu utreder Livsmedelsverket hur dett...
5 months ago

Lussekatten kan få EU-skydd

Kanelbullen, långfilen och lussekatten är några svenska matprodukter som kan få EU-skydd nästa år.
6 months ago

Vågor på havet slungar tillbaka miljögifter

Miljögifter som samlats i havet återvänder till land när vågor bryts på havsytan, visar en svensk studie.
6 months ago

Grönt ljus för gräshoppor – matexpert skeptisk

Får det lov att vara en portion gräshoppor? Ja tack, svarar EU som nu har godkänt att insekten får säljas som livsmedel. Men den som hungrar efter för...
7 months ago

Myten stämmer – råg slår vete vid bantning

Kostråden stämmer. Det är bättre att äta råg än vete om man vill gå ner i vikt. Det visar en svensk studie där två grupper jämfördes med varandra.
8 months ago

Semlor och makaroner får nytt liv – som sprit

Ratad spaghetti, utgånget bröd och gammal choklad. På Gotland förvandlas svinn från lokala matbutiker till miljövänlig vodka.
8 months ago

Så stoppas svenska matinnovationer - "Slänger stora mängder mat"

Livsmedelsbranschen slår larm. Tillståndsprocesser och krångel grusar företag och innovationer. ”Ett perspektiv som saknas här är hållbarhet”, säger L...
8 months ago

”Nu är rätt tid att utveckla Matlandet Sverige”

Sverige har under de senaste åren utvecklats mycket när det gäller upplevelser men det återstår mycket kvar att göra. Det är dags att frigöra potentia...
9 months ago

Priset avskräcker från ekologisk mat

Många som egentligen vill köpa ekologiska livsmedel gör det ändå inte.
9 months ago

Nära konkurs efter Livsmedelsverkets nya kontroller – ”Obegripligt”

The British Shop var nära att gå under när Livsmedelsverket ströp deras leverans av brittiska livsmedel. Delägaren Paul Linbourne befarar att vi bara ...
1 year ago

50 procent högre avgifter för livsmedelskontroller på tre år

Mitt under pågående pandemi presenterar Livsmedelsverket ett omfattande regelverk för svenska livsmedelsproducenter som innebär kraftiga avgiftshöjnin...
1 year ago

tidningen näringslivet logotyp

Adress: Tidningen Näringslivet, 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19, Stockholm
Kontakt: redaktionen@tn.se

  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion och debatt
  • Hållbarhet
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Personuppgifts- och cookiepolicy
  • Om Tidningen Näringslivet

Chefredaktör och ansvarig utgivare:
Anna Dalqvist
Kontakt: anna.dalqvist@tn.se

Google play store IOS App store
tidningen näringslivet logotyp

Adress: Tidningen Näringslivet, 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19, Stockholm
Kontakt: redaktionen@tn.se

  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion och debatt
  • Hållbarhet
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Personuppgifts- och cookiepolicy
  • Om Tidningen Näringslivet

Chefredaktör och ansvarig utgivare:
Anna Dalqvist
Kontakt: anna.dalqvist@tn.se