Tidningen Näringslivet logo
Google play store IOS App store
  • Start
  • Arbetsmarknad
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion
  • Nyhetsbrev
  • Start
  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Hållbarhet
  • Opinion
  • Senaste nytt
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Integritet och personuppgifter
  • Om Tidningen Näringslivet
Google Play App store

Livsmedelsverket

Så mycket potatis blir aldrig mat

Tiotusentals ton potatis, morötter och jordgubbar når varje år aldrig matbutikerna, enligt Jordbruksverket. I stället kasseras grödorna eller blir fod...
2 months ago

Inga planer på sockerskatt från regeringen

Livsmedelsverket har utrett om högre skatter kan få oss att äta hälsosammare – och lyfter läskskatt som ett bra exempel från utlandet.
2 months ago

Livsmedelsverket vill ha högre skatt på sötsaker

Kan högre skatter få oss att äta hälsosammare? Det tror Livsmedelsverket som kräver att någonting görs för att motverka våra usla matvanor.
2 months ago

Lagkrav på återbruk hos matställen oroar

Hamburgerkedjor, andra snabbmatsrestauranger och kaféer måste om ett drygt år erbjuda mat och dryck i återanvändbara lådor och muggar.
4 months ago

Svenskarna litar på maten i kassen

Riskerna med hormoner och miljögifter i mat oroar inte svenskarna särskilt.
5 months ago

Kriget drabbar svenska jordbrukets lönsamhet

Jordbruksverket ser en stor risk för att jordbrukets lönsamhet under 2022 minskar med ytterligare en miljard kronor på grund av Rysslands krig mot Ukr...
1 year ago

Inga svenska beredskapslager för krig

Ingen mat i ladorna förrän 2025. Sveriges krisberedskap för civila lades ned på 90-talet och nu ska allt byggas upp igen. Men först om tre år ska det ...
1 year ago

Elnotan dråpslag mot livsmedelsjätte – då höjs matpriserna

Kostnaderna för råvaror, förpackningsmaterial, transporter och inte minst energi ökar för fjärde kvartalet i rad. HKScans vd Lars Appelqvist varnar fö...
1 year ago

Nya regler öppnar för småskalig gårdsslakt

Småskalig gårdsslakt av nötkreatur, grisar och hästar är en ny möjlighet efter förändringar av EU:s hygienregler. Nu utreder Livsmedelsverket hur dett...
1 year ago

Lussekatten kan få EU-skydd

Kanelbullen, långfilen och lussekatten är några svenska matprodukter som kan få EU-skydd nästa år.
1 year ago

Vågor på havet slungar tillbaka miljögifter

Miljögifter som samlats i havet återvänder till land när vågor bryts på havsytan, visar en svensk studie.
1 year ago

Grönt ljus för gräshoppor – matexpert skeptisk

Får det lov att vara en portion gräshoppor? Ja tack, svarar EU som nu har godkänt att insekten får säljas som livsmedel. Men den som hungrar efter för...
1 year ago

Myten stämmer – råg slår vete vid bantning

Kostråden stämmer. Det är bättre att äta råg än vete om man vill gå ner i vikt. Det visar en svensk studie där två grupper jämfördes med varandra.
1 year ago

Semlor och makaroner får nytt liv – som sprit

Ratad spaghetti, utgånget bröd och gammal choklad. På Gotland förvandlas svinn från lokala matbutiker till miljövänlig vodka.
1 year ago

tidningen näringslivet logotyp

Adress: Tidningen Näringslivet, 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19, Stockholm
Kontakt: redaktionen@tn.se

  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion och debatt
  • Hållbarhet
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Personuppgifts- och cookiepolicy
  • Om Tidningen Näringslivet

Chefredaktör och ansvarig utgivare:
Anna Dalqvist
Kontakt: anna.dalqvist@tn.se

Google play store IOS App store
tidningen näringslivet logotyp

Adress: Tidningen Näringslivet, 114 82 Stockholm
Besöksadress: Storgatan 19, Stockholm
Kontakt: redaktionen@tn.se

  • Arbetsmarknad
  • Näringsliv
  • Ekonomi
  • Entreprenörskap
  • Opinion och debatt
  • Hållbarhet
  • Inrikes
  • Utrikes
  • Krönikor
  • Fördjupning
  • Appar
  • Nyhetsbrev
  • Kontakta redaktionen
  • Personuppgifts- och cookiepolicy
  • Om Tidningen Näringslivet

Chefredaktör och ansvarig utgivare:
Anna Dalqvist
Kontakt: anna.dalqvist@tn.se