SVERIGES ENTREPRENÖRER

Så imponerade Ida, 20, på Richard Branson

Bild: Mark J. Terrill

Ida Johansson, 20, hyllas internationellt för sitt entreprenörskap, skriver Expressen. En av de många som har imponerats av hennes driv är superentreprenören Richard Branson.

Som både ung, driven och representant för en generation som vill ha snabba och digitala lösningar i vardagen, ville Ida Johansson från Limmared utanför Borås göra genomslag i den "traditionella" rekryteringsbranschen. En ny plattform där prestationen på arbetsplatsen inte skulle bedömas utifrån namn, efternamn och ett trevligt utseende.

Därför grundade hon den nätbaserade Turn Consulting, som enbart förmedlar deltidsjobb. Här genomgår den arbetssökande en anonymiserad ansökningsprocess, helt automatiserad och utan rekryterare.

Idén tog form när hon gick entreprenörsprogrammet på gymnasiet då hon startade Turn Consulting som ett UF-företag. Företaget fick stor spridning och ledde till att hon utsågs till bästa entreprenör i Europa och Australien i internationella entreprenörstävlingen Wise 20 under 20, som superentreprenören Richard Branson, står bakom.

– Det känns nästan overkligt. Hela processen efter priset har varit otroligt givande och nästan mer värt än vinstsumman. Vi har blivit coachade av jurymedlemmarna, däribland Richard Branson, som varit väldigt generösa med råd och tips, delat med sig av erfarenheter och kontaktnät på en internationell basis, säger hon till tidningen.

Expressen: Så imponerade Ida, 20, på brittiske miljardären