SVERIGES ENTREPRENÖRER

Så blev UF-företaget en miljonsuccé

Bild: Izabelle Nordfjell/TT

När vännerna festade och åkte utomlands jobbade Hanna Jörnhammar med sitt klädföretag Lin Living, utan ta ut någon lön. Tio år senare är företaget en framgångssaga, skriver Di.

Lin Living är sprunget ur ett UF-företag som Hanna Jörnhammar startade 2013. Efter studenten ville medgrundarna inte fortsätta driva företaget, men det ville Hanna Jörnhammar och åkte till Baltikum för att förhandla med leverantörer.

– Jag var ganska naiv och hade inte så mycket konsekvenstänk, men där och då var det bara en fördel. Jag fick bli vuxen snabbt, säger hon till Di.

Ett stipendium från Anders Walls stiftelse 2015 gav självförtroende och samma år designade hon sin första linneskjorta.

Företagets omsättningsprognos för 2022 är 7,5 miljoner kronor, men för henne är balans i livet viktigare än storleken på omsättningen.

– De fungerar som ett underlag för hur mycket jag förväntas jobba. I år blir ett förvaltningsår. Visst finns det planer på att expandera på sikt, till exempel genom att öppna en butik i Spanien. Huvudsaken är att expansioner görs av lust och glädje, inte för att jag vill visa upp något på Instagram. Den tiden är förbi, säger Hanna Jörnhammar till tidningen.

Di: ”Jag ville bara bli av med bolaget”