SVERIGES ENTREPRENÖRER

Därför blir entreprenörer inte utbrända

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Långa och slitiga dagar till trots löper entreprenörer lägre risk att bränna ut sig än sina anställda. Det rapporterar SvD utifrån en färsk studie.

Studien gick ut på att under ett halvår följa 350 brittiska entreprenörer och 1 000 anställda för att mäta deras nivåer av utmattning. Slutsatsen är att entreprenörer löper lägre risk att bränna ut sig.

– Till någon annan i samma situation skulle alla säga stopp, slappna av, tänk på din familj och dina fritidsintressen. Gör lite yoga! Men eftersom entreprenörer är så engagerade i sitt jobb behöver de också mindre återhämtning efter vanliga kontorstider. De har ett skydd från utmattning, , säger Martin Obschonka, som ligger bakom studien och är chef över avdelningen för entreprenörskap och innovation vid Handelshögskolan vid Amsterdams universitet, till SvD.

Fredrik Hjelm, vd för Voi, är inne på samma spår.

– Det är en särskild magi runt entreprenörerna som skyddar dem. De får energi på ett positivt sätt av sitt jobb. Inte som en tändsticka som brinner ned utan mer som en evig låga, säger han till tidningen.

SvD: Professor: Därför blir entreprenörer inte utbrända