FÖRETAGANDE I PRAKTIKEN

Åtta superentreprenörer: Här är våra värsta misstag

Bild: Mostphotos

Att ta steget till att bli entreprenör kan vara en utmaning. Till sajten Inc.com delar åtta framgångsrika entreprenörer med sig av sina värsta misstag som nybakade företagare.

Bryce Welker, vd för The Big 4 Accounting Firms, ville vara alla till lags. Något som inte visade sig vara bra för företaget.

– Jag tog det längre än jag borde och jag borde ha tagit tag i det direkt, eftersom jag inte vill vara för konfrontativ. Det misstaget kostade min verksamhet väldigt mycket, säger han till Inc.com.

Att känna osäkerhet som chef och alltid tro att man själv är problemet, är ett vanligt misstag hos många som är nya på chefsposten. Det fick Ashley Merril, grundare av Lunva, känna på,

– Eftersom jag inte kommer från industrin eller har någon ledarskapsexpertis var jag van vid att fokusera på mig själv och utgick snabbt ifrån att jag hade gjort fel. Det tankesättet hjälpte mig att lära, men gjorde också att det blev svårt för mig att lita på mig själv och våga ta snabba beslut, säger hon till sajten.

Inc.com: Detta får du inte göra som chef (engelska)