Näringslivet välkomnar OS-besked

Ett olympiskt vinterspel i Sverige kan ge en boost åt ekonomin och främja bilden av landet, enligt Stockholms handelskammare. Arkivbild. Bild: Hiro Komae/AP/TT

Ekonomi (TT)

Regeringen ser positivt på en svensk ansökan om att få arrangera OS och paralympiska vinterspelen 2030. Ett besked som välkomnas av både Svenskt Näringsliv och Stockholms Handelskammare.

Ett svenskt OS skulle gynna både svensk ekonomi och bilden av Sverige, anser organisationen.

"Det här blir en naturlig injektion för besöksnäringen och det får också positiva effekter för hela näringslivet – både lokalt och nationellt. Dessutom är det en fantastisk upplevelse som kan stärka sammanhållningen, stoltheten och gemenskapen i hela Sverige. Idrott har en oerhört positiv påverkan på hela vårt samhälle", säger Andreas Hatzigeorgiou, vd för Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

– Vi välkomnar regeringens besked att stötta kandidaturen till Vinter-OS och Paralympics i Sverige. Svenska företag kan bidra till ett framgångsrikt mästerskap som vi bedömer kan stärka Sveriges varumärke och ekonomi, säger Jan-Olof Jacke, vd på Svenskt Näringsliv, i en kommentar.