SVERIGES ENTREPRENÖRER

Skåneföretag får pris – säljer kontorsinredning från naturen

Skånebaserade bolaget Nordgröna, som säljer grönbevuxna ljuddämpande produkter till kontorsmiljöer, har tilldelats utmärkelsen Årets företagare i Skåne 2021 av intresseorganisationen Företagarna, skriver Sydsvenskan.

Det läggs till raden av utmärkelser som prestigefyllda designpris och företagarutmärkelser som bolaget kan stoltsera med.

Idén att sälja produkter av lav från fjällen kom till under ur en regnig vandringstur i Sverige, då man upptäckte att renmossa hade förmågan att absorbera vatten och hålla tältets insida torrt.

Verksamheten började 2013 som ett skolprojekt vid Lunds universitet och har utvecklats till ett mångmiljonföretag med 17 anställda med kunder i bland annat USA och Sverige.

Trots uppenbara marknadshinder i form av stängda kontorsmiljöer och hemarbete under lockdowns och restritktioner under 2020, räknar föetaget att omsättningen för 2021 kommer att bli bättre än någonsin.

– Och vi är lönsamma. Vi tror också på en fortsatt stabil tillväxt de kommande två åren, säger en av grundarna Oscar Pressfeldt.

Sydsvenskan: Succén med grönbevuxna ljuddämpare ger pris som Årets företagare i Skåne