DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Minskade restriktioner till trots – nu vinstvarnar företaget

Restriktionerna har lättat men försäljningen minskade. Det var tvärt emot vad inredningsföretaget Desenio väntade sig. Nu tvingas företaget vinstvarna.

Restriktionerna har lättat men försäljningen minskade. Det var tvärt emot vad inredningsföretaget Desenio väntade sig. Nu tvingas företaget vinstvarna, skriver Market.

När restriktionerna nu äntligen släpper räknar de flesta företag med att försäljningen ska öka. Men för Desenio, företaget är specialiserade på inredning och design med posters och upphängningstillbehör, blev det tvärtom. Försäljningen minskade i juni vilket påverkar den förväntade vinsten och omsättningen för året, rapporterar sajten Market. Desenio skriver nu ner prognoserna för tillväxten från 35-40 procent till 15-25 procent. Orsaken är bland annat att när restriktionerna lättat ville människor hellre gå ut än dekorera hemma.

– Vi visste att lättnaderna och vaccinationen skulle ha påtagliga negativa effekter på försäljningen men underskattade omfattningen av den, säger vd Fredrik Palm i en kommentar.

Market: Desenio vinstvarnar – underskattade effekten av lättade restriktioner