BROTTSBEKÄMPNINGEN

Kvarts miljard ska strypa kriminell ekonomi

Gruppledare Lina Nordquist (L), ekonomisk-politisk talesperson Oscar Sjöstedt (SD) och finansminister Elisabeth Svantesson (M) presenterar satsningar för att stoppa den kriminella ekonomin. Utanför bilden medverkar även civilminister Erik Slottner (KD). Bild: Samuel Steén/TT

Ekonomi (TT)

Regeringen lägger en kvarts miljard kronor i vårbudgeten på att strypa den kriminella ekonomin. De myndigheter som jobbar med frågan kommer att få förstärkningar, berättar finansminister Elisabeth Svantesson (M) på en pressträff.

Det handlar om ett tiotal myndigheter som kommer att få dela på pengarna för ökad kontroll och bättre tillsyn. Bland annat kommer Tullverket att få ökade resurser, till bättre utrustning som exempelvis vapen, enligt Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson för Sverigedemokraterna, som deltar på pressträffen med civilminister Erik Slottner (KD) och Liberalernas gruppledare i riksdagen Lina Nordquist.

Försäkringskassan får en stor del av pengarna, 100 miljoner kronor mer för innevarande år. Kronofogden får 30 miljoner kronor.