BRISTERNA I INFRASTRUKTUREN

MSB:s kritik efter E22-kaos: "Gick inte bra"

På E22 mellan Hörby och Kristianstad satt hundratals bilar fast i kö på grund av stora mängder snö som fallit på vägbanan och begränsat framkomligheten. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Trafik (TT)

Myndigheterna är för passiva och väntar för länge innan man agerar – så lyder kritiken från MSB:s generaldirektör efter snökaoset på E22:an i Skåne förra veckan.

– Den händelsen var inte bra, och det är naturligtvis otroligt viktigt då den sker i en tid då vi behöver vara robusta. Och då är vi överens om att det där gick inte bra, säger Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps högste chef Charlotte Petri Gornitzkatil Ekot.

Runt 1 000 fordon fastnade på E22 mellan Hörby och Kristianstad i Skåne när vägen korkade igen på grund av ett snöoväder förra veckan.

Många fick vänta i kylan mer än ett halvt dygn på hjälp, och nu ska en utvärdering av händelseförloppet kring snökaoset på E22 göras av myndigheterna.

MSB.s generaldirektör säger till radion att hon efterlyser bättre informations. och kommunikationsinsatser från myndigheter vid kriser.