KVINNOR I TEKNIKYRKEN

Stor resursbrist inom automation – ”alla tjejer borde välja tekniska yrken"

Bild: Pressbild

Afsane Vosoughi och Josefine Larsson på SE Automation ser stor potential för kvinnor i den mansdominerande industri- och teknikbranschen. "Alla tjejer borde välja tekniska yrken", säger Josefine Larsson.

– Att välja att arbeta i en teknisk bransch där utvecklingen går så otrolig snabbt, är att bokstavligt få vara med och skapa framtiden, säger Josefine Larsson i ett pressmeddelande från Universal Robots.

De båda arbetar med en teknik som får större spridning bland företag, speciellt i och med introduktionen av cobotar. En teknik som optimerar alla processer kan man effektivisera och minska belastningsskador. Det är också en bransch med stor resursbrist.

Josefine Larsson och Afsane Vosoughi ser inga hinder för fler kvinnor att arbeta med teknik och cobotar. Om någonting är det behövligt då kvinnor kan ge nya perspektiv i takt med att tekniken utvecklas.

– Utan oss blir det så homogent, man kan komma med andra tankesätt, idéer och förslag – man ser det lite från en annan synvinkel. Jag ser det bara som en bra grej, säger Afsane Vosoughi.

Pressmeddelande: Att vara kvinna är en superkraft i tekniska yrken – diversifiering skapar innovation