Börsen väntas återhämta sig

Det lutar åt återhämtning på Stockholmsbörsen efter torsdagens kursfall på 3,4 procent för OMXS-index. Arkivbild Bild: Henrik Montgomery/TT

Börs (TT)

Stockholmsbörsen ser ut att återhämta sig något i fredagens handel efter de kraftiga kursfallen i torsdags, enligt terminshandeln på IG Markets.

Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Under nattens handel har de asiatiska börserna haft en blandad utveckling, med kursnedgångar i Tokyo, Seoul och Taiwan, men uppgångar på börserna i Hongkong och Shanghai.

Wall Street stängde i torsdags nedåt då räntefrossan nu fått allt fler att räkna med recession i USA – även president Joe Biden varnar för det. S&P 500-index föll 3,2 procent, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned drygt 4 procent.

På valutamarknaden pressas den japanska yenen sedan Japans centralbank valt att låta styrräntan ligga kvar på minus 0,10 procent och fortsätta sitt stödköpsprogram trots den globala vågen av räntehöjningar från andra centralbanker.

Inför fredagens börsöppningen har skidanläggningsföretaget Skistar redovisat en delårsrapport.

Under förmiddagen väntas en ny het inflationssiffra, den här gången från eurozonen. Marknaden räknar med ett lyft för inflationen till 8,1 procent i maj, från 7,4 procent i april – men att kärninflationen ligger kvar på 3,8 procent.