JÄMSTÄLLDHET I ARBETSLIVET

Hon är årets jämställdhetsstjärna i transportnäringen

Bild: Pressbild

Transportföretagens branschutvecklare Johanna Linder har utsetts till årets jämställdhetsstjärna av Nätverket för jämställdhet i transportsektorn. Det meddelar Transportföretagen i ett pressmeddelande.

Johanna Linder ligger bakom Transportföretagens arbete för att skapa en mer jämställd transportnäring: Framfart. Det är för det arbetet som hon nu har utsetts till årets jämställdhetsstjärna i transportnäringen.

– Forskning pekar på att det är mer lönsamt med en större mångfald av personer på arbetsplatsen och det kan leda till att de anställda trivs bättre. När jag fick uppdraget att arbeta med jämställdhet hade jag en vision om att inte göra det till ett projekt utan ett koncept. Arbetet skulle ha ett namn och tillsammans med en byrå landade vi i just Framfart. Det symboliserar att frågan är i rörelse och att branschen är i rörelse, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon betonar att det är viktigt med tonaliteten i arbetet med jämställdhet och att det har varit en av framgångsnycklarna med Framfart.

– Vi har exempel där företag velat rikta in sig på att få in fler kvinnor och där de då i sin kommunikation bara använt bilder som visar kvinnor. Det blev helt fel, i synnerhet i yrken som är väldigt mansdominerade. Det absolut viktigaste för ett framgångsrikt jämställdhetsarbete är att det inte blir en massa pekpinnar. Vi brukar säga att inget ska vändas om, totalt förändras eller bli förbjudet – vi ska bara hitta och fortsätta i rätt riktning tillsammans, säger hon.

Pressmeddelande: Grattis Johanna Linder som utsetts till årets Jämställdhetsstjärna för arbetet med Framfart!