DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

Högt tryck för säsongsarbete i fjällvärlden

SkiStar beräknas sysselsätta 600 personer bara i Åre och Vemdalen. Bild: SkiStar

Behovet av säsongsarbetare till turismen i fjällvärlden är rekordhögt, visar siffror från Arbetsförmedlingen.

De svenska och norska fjällen lockar varje år tusentals turister inte minst under vintersäsongen. I samband med det ökar också behovet av säsongsarbetare vilket i år varit rekordhögt, visar siffror från Arbetsförmedlingen.

Under hösten har de eftersökt 1 700 personer för säsongsjobb till de svenska fjällorterna.

En av de viktiga aktörerna är SkiStar som med sina fem destinationer på och omkring orter som Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Trysil och Hemsedal i Norge, sysselsätter över 600 personer på helårsbasis och under vintersäsongen ytterligare cirka 2 200 personer.

I år har de haft över 8 000 inkomna ansökningar och beräknas sysselsätta över 600 personer bara i Åre och Vemdalen, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Det är oerhört viktigt för oss att vår verksamhet gynnar en levande besöksnäring på de orter vi finns. Vi är på många sätt med och bygger de lokalsamhällen där vi verkar. Våra svenska och norska skidanläggningar bidrar till ökad omsättning, sysselsättning och fler arbetstillfällen både i och kring orterna, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

SkiStar: Återigen högt söktryck för säsongsarbete i Åre och Vemdalen