ARBETSKRAFTSINVANDRING

Expert: Mer krångel med arbetsmarknadsprövning

Bild: isabell Höjman/TT

Det är företagen som har bäst kompetens att bestämma vem de ska anställa, menar Teknikföretagens expert Li Ljungberg. Hon säger bestämt säger nej till förslaget på arbetsmarknadsprövning för arbetskraftsinvandrare, skriver Magasin T:.

En arbetsmarknadsprövning handlar om att en myndighet, eller flera myndigheter, ska göra en slags bedömning om det finns en brist eller inte på den svenska arbetsmarknaden för ett specifikt yrke. Om det inte råder brist så blir det ett nej ifall en företagare vill anställa en person från utanför EU.

Li Ljungberg, ansvarig för talangattraktion på Teknikföretagen, varnar för krångel om regeringen genomför en arbetsmarknadsprövning. Det blir svårare för företagen att rekrytera om en myndighet får sista ordet.

Att utnyttja de listor på bristyrken som Arbetsförmedlingen har är inte en bra idé, enligt henne.

– Det vore vanskligt om vi använde oss av dessa listor. Det är företagen som har bäst kompetens om vad som efterfrågas på arbetsmarknaden, inte myndigheter. Bristyrkeslistorna är dessutom trubbiga, tar inte hänsyn till specialistkompetens och många nya yrken finns inte ens med. Till exempel finns inte områden som automation eller batterier med, säger hon till Magasin T:.

T: Expert varnar: Längre väntan med arbetsmarknadsprövning