KRIGET I UKRAINA

G7 enat i hjälp till Ukraina inför vintern

USA:s utrikesminister Antony Blinken med sin japanska kollega Yoko Kamikawa, i samband med G7-ländernas utrikesministermöte i Tokyo på onsdagen. Bild: Jonathan Ernst/AP/TT

Ukraina (TT)

G7-ländernas utrikesministrar är enade i sin beslutsamhet att fortsätta stötta Ukraina i och med Rysslands anfallskrig, understryker Japan under ett möte i Tokyo.

"G7 kommer att förbli enat i sin inställning att införa stränga sanktioner mot Ryssland och ge starkt stöd till Ukraina, även i dagens internationella situation", skriver det japanska utrikesdepartementet.

"Även när spänningarna ökar i Mellanöstern är det viktigt för G7 att vara enat i att skicka ett tydligt budskap till det internationella samfundet att vårt orubbliga åtagande att stödja Ukraina aldrig kommer att vackla", tillägger Japans utrikesminister Yoko Kamikawa i uttalandet, enligt nyhetsbyråer på plats.

Hennes tyska kollega Annalena Baerbock förklarade under mötet att en prioritet nu är att hjälpa Ukraina vara förberett inför ännu en hård vinter. Förra vintern ställdes många tusen människor tidvis utan värme och el när Ryssland anföll energiinfrastruktur.