CORONARESTRIKTIONERNA

Bild: Claudio Bresciani / TT

Då öppnar EU igen för turister

I och med att sommaren är på ingång och många länder hoppas på att turismen ska bidra till en återstart av ekonomin öppnar många upp sina gränser inom kort. Forbes har listat vilka datum som gäller för EU:s medlemsländer och vilka krav som följer.

Bara den senaste veckan har flertalet länder öppnat sina gränser. De flesta med någon form av begränsning gällande vilka som får resa in. Nederländerna öppnade sin gräns den 15:e maj för resande från lågrisk-länder, medan exempelvis Grekland har öppnat helt - för resande från EU, Storbritannien och USA.

16:e och 17:e maj öppnade Italien, Portugal och Storbritannien sina gränser,. För inträde i Storbritannien krävs ingen karantän så länge den resande kommer från ett godkänt land. Hittills finns bara 12 länder med på regionens ”green list” och Sverige är inte ett av dem.

Länderna som ännu inte har öppnat sina gränser men som planerar att göra det inom kort är Malta, Frankrike och Danmark, och de datum som gäller är 1:a juni, 9:e juni respektive 26: juni.

Forbes: Ska du resa till något av länderna bör du informera dig om vad som gäller och vad som kan underlätta ditt inträde i landet.