BOMARKNADEN

Debatt: Det här krävs för att vi ska bygga fler hyresrätter

Anette Frumerie, vd för Rikshem, är en av tio skribenter som nu höjer sina röster för fri hyressättning i nyproduktion. Bild: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Krisen i bostadsbyggandet riskerar att leda till allvarliga konsekvenser för hela samhällsekonomi, skriver företrädare för tio stora hyresvärdar i en debattartikel i Svenska Dagbladet.

Bostadsbyggandet är i fritt fall. När mandatperioden är över riskerar vi att sakna 200 000 bostäder. Det skriver Anette Frumerie, vd för Rikshem, tillsammans med nio andra hyresvärdar i en debattartikel.

Gruppens recept är enkelt: För att marknaden ska bygga fler hyresrätter krävs det en reform för fri hyressättning. Som ett första steg vill skribenterna se fri hyressättning i nyproduktion.

”Tryggheten i boendet är en av de saker som gör hyresrätten attraktiv. Vi vill att den ska bli tillgänglig för fler, utan flera års väntetid, och vi vill bygga fler. För det krävs reformer och det har gått från bråttom till akut. Annars riskerar krisen i bostadsbyggandet att bli både djupare och längre än nödvändigt, med allvarliga konsekvenser för hela samhällsekonomin”, skriver de.

Svenska Dagbladet: Hyresvärdar: En reform är helt nödvändig