DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Korvkedja nekas serveringstillstånd – korven görs inte på plats

Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Gourmetkorvs två göteborgsbaserade restauranger har fått två skilda beslut om alkoholtillstånd från kommunen. Den ena på Bohusgatan fick ja, den andra på Lindholmen fick nej. Orsaken: Korven görs inte på plats, skriver GP.

Enligt Tillståndsmyndighetens utredning betyder det att korven inte kommer att ”tillagas/tillredas i det köket som ligger i anslutning till serveringsstället”.

Malin Talcoth menar dock att det är ett fullt utrustat kök, likadant som på de andra restaurangerna, som inkluderar verksamheterna i Kungsbacka och Trollhättan som drivs via franchise-tagare.

– Det är här som jag tycker att vår handläggare har gjort ett tjänstefel, för jag tycker inte att hon har lagt fram vår information på rätt sätt.

Malin Talcoth tycker att lagstiftningen bör ses över eftersom den är luddig och ofta en tolkningsfråga. Hon avser även driva en rättslig prövning av fallet.

Framför allt hade Malin Talcoth föredragit en dialog med kommunen och en möjlighet att mötas halvvägs. Särskilt när branschen har det kämpigt under pandemin.

– Man borde kunna bolla mer med varandra. Jag tycker det är helt förlegat, säger hon.

Göteborgs-Posten: Gourmetkorv fick inget serveringstillstånd – korven görs inte på plats