DET NYA ARBETSLIVET

Ny undersökning: Så ser ledarskapet ut efter pandemin

Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Vill du bli en bättre ledare måste du tänka om helt, visar en ny undersökning. En ny typ av ledarskapskultur kommer växa fram post-covid, skriver BTS i ett pressmeddelande.

BTS har genom sin undersökning intervjuat många av världens mest seniora ledare och HR-chefer. Slutsatsen är glasklar: framtidens ledare måste släppa superhjältesyndromet och bli mer inkännande. Som ledare bör du visa mer sårbarhet, nyfikenhet och ödmjukhet. Detta kommer främja involvering och tillit.

– Vi kommer att behöva vänja oss vid en framtid med ständigt nya utmaningar och vara bekväma i att leda i fortsatt osäkerhet. Pandemin har visat att när målet är tydligt så finns förmågan att ändra kurs snabbt, säger Anna Sandberg, chef för BTS i Norden, i pressmeddelandet.

Ledarna som lyckades bäst under pandemin är de som engagerade sig i sina medarbetare utifrån individuella omständigheter, visar BTS rapport. Samtidigt har pandemin också förändrat medarbetarnas förväntningar på ledarskapet på arbetsplatsen.

Pressmeddelande: ”Företagens ledarskap och inställning till hybridarbete kommer utgöra en allt viktigare konkurrensfördel på talangmarknaden”