DEN SVENSKA SÄKERHETEN

Företag till ministermöte efter bojkotthot

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) kallar svenska företag till möte efter hoten om bojkott i efterdyningarna av koranbränningarna. Arkivbild. Bild: Caisa Rasmussen/TT

Ekonomi (TT)

Bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M) kallar svenska företag till möte efter hoten om bojkott i efterdyningarna av koranbränningarna. Upp till ett tjugotal företag kommer att medverka på mötet, enligt uppgift till TT.

"Vi vet att det finns stater och aktörer som vill skada Sverige och svenska intressen. Jag har därför bjudit in flera svenska företag som bedriver verksamhet där vi sett starka reaktioner", säger Johan Forssell i en kommentar till TT.

Ministern vill veta hur företagen ser på situationen.

"För Sverige är det helt avgörande att våra företag har god tillgång till världsmarknaden och kan verka lokalt."

I förra veckan hotade Iraks kommunikationsminister Hayam al-Yasiri att dra in telekomjätten Ericssons tillstånd för att kunna verka i landet, men budskapet drogs tillbaka sedan Ericsson tagit avstånd från koranbränningarna.

Det första mötet ska hållas i eftermiddag, men tanken är att flera ska hållas vid återkommande tillfällen, skriver Dagens industri.