DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Kommunens köp av padelhall upprör

Näringslivet i Lycksele anser att det kommunala bolaget borde ha tackat nej till affären. Bild: Anders Wiklund/TT

Kommunala bolaget i Lycksele köpte en färdig padelhall för 16 miljoner kronor. Nu får affären kritik av företagare i området. Det skriver Västerbottens-Kuriren.

Långt innan padelhallen invigdes så hade kommunala bolaget Lycksele industrihus beslutat att teckna avtal om att köpa den färdiga hallen för 16 miljoner kronor. Detta, menar kritikerna, har gynnat ett enskilt företag.

– Det kommunala bolaget borde ha tackat nej till affären, säger en företagare. Det var i mars 2021 som VK berättade att ett bolag med hockeybröderna Jimmie och Jonathan Ericsson och två andra delägare skulle satsa på en padelhall i Lycksele.

Lokala företagare som Västerbottens-Kurien pratat med menar att lokalen borde lagts ut till försäljning på den öppna marknaden.

– Det här gynnar ju en enskild företagares verksamhet, och tar bort en affär från marknaden och det privata näringslivet. Den här lokalen borde ha sålts på öppna marknaden. Lycksele industrihus borde ha sagt nej och hänvisat till de lokala företagarna. Det säger en av företagarna som tidningen pratat med.

Men Jon Essebro (C), ordförande i Lycksele industrihus, tycker inte att något har gått fel till.

– Vi har ju kollat det här. Och den bedömning vi har gjort, är att det är inom de ramar som bolaget har. Det här är en fastighet som passar in i vårt bestånd, säger han till tidningen.

Västerbottens Kuriren: Kommunala bolagets köp av padelhallen får kritik av företagare