KRIGET I UKRAINA

MALMÖ 2022-03-15 Lång kö med personer som flytt från kriget i Ukraina köar utanför Migrationsverket på Jägersro i Malmö för att registrera sig på torsdagen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Bild: Johan Nilsson/TT

App matchar jobbsökare från Ukraina med arbetsgivare

Di Digital skriver om rekryteringsmöjligheter som uppstår när många utbildade arbetssökande kommer till Sverige. Rekryterartjänsten Just Arrived tar emot en mängd ansökningar från arbetssökande ukrainare inom olika bristyrken, skriver tidningen.

– Det finns helt otroliga profiler, säger bolagets vd Sofi Fridland till Dagens Industri som beskriver hur företagets digitala plattform förser arbetstagare med information om hur man gör för att kunna jobba i Sverige samt matchar ihop den arbetssökande med rätt jobb.

En majoritet av ukrainarna som anmält sig är kvinnor, vilket beror på att männen är beordrade att stanna kvar i Ukraina för att försvara landet.

– De flesta som kommit i det här skedet är akademiker, och många har en gedigen techbakgrund, som exempelvis utvecklare. Vi ser även många lärare, från universitetsnivå till grundskolan. Det finns även företagsledarprofiler och folk inom reklam- och marknadssektorn”, säger Just Arriveds marknadsutvecklingschef Leo Sjökvist till tidningen.

Di Digital: Bristyrken strömmar in till Sverige