SVERIGES ENTREPRENÖRER

”Entreprenörskap en viktig grundsten för svenska samhället”

I en tid präglad av utmaningar och osäkerhet kan entreprenörskapet utgöra en lösning, skapa nya möjligheter och bidra till samhällets framsteg. Det skriver Tove Jarl i en krönika.

Att Försvarsmaktens funktion utgör en hörnsten i vårt samhälle är oomstritt, särskilt med tanke på de senaste årens tumult och krig i vår nära omgivning. Dess bidrag till vår nations säkerhet och stabilitet är av stor betydelse.

Därför är det med en djup känsla av stolthet och ödmjukhet som vi på Ung Företagsamhet står som vinnare i Årets Samhällsaktör i kategorin Ledarskap, som delas ut av Gullers Grupp och Dagens Industri. Även Försvarsmakten var nominerad till samma fina utmärkelse. Den tredje finalisten är Ukranian Professional Support Center.

Vi på Ung Företagsamhet är mycket glada för det erkännande vinsten innebär för oss som organisation.

”Entreprenörskapets dynamiska kraft kan utgöra en lösning.”

Vår nominering och vinst är en hyllning till alla unga individer, lärare, företagsledare och alla som tror på kraften i entreprenörskap. Den utgör ett kvitto på det hängivna arbete som läggs ner över hela landet för att forma och inspirera kommande generationer av innovatörer och ledare.

Det är också ett tydligt tecken och en symbol för samhällets förändring, där entreprenörskap och företagande ses som en viktig grundsten för det svenska samhället och för Sverige som land. Ett erkännande av de fundamentala värderingar och egenskaper som är avgörande för att rusta och förbereda en befolkning inför en framtid som är minst sagt oviss.

I en tid präglad av utmaningar och osäkerhet är det precis entreprenörskapets dynamiska kraft som kan utgöra en lösning, skapa nya möjligheter och bidra till samhällets framsteg.

”Ett erkännande väl värt att fira.”

Att investera i och stödja entreprenörskapets kraft och potential hos våra unga, att ge dem verktyg att utveckla sitt självledarskap, sin egenmakt och känsla av trygghet över sin framtid, är att i det långa loppet investera i Sveriges framtid. Det i sig själv är ett erkännande väl värt att fira.

Att känna sig trygg och att ha god tillförsikt inför framtiden är två grundbultar för ett framgångsrikt Sverige.

Vi på Ung Företagsamhet kommer fortsätta att ge unga verktyg att förverkliga sig själva och sina företagsidéer, öka deras självförtroende, trygghet för framtiden och livsmöjligheter – och göra det stärkta av en växande medvetenhet om vikten av entreprenörskap i samhället.

Om krönikören

Tove Jarl är vd för Ung Företagsamhet Sverige.