SVERIGES ENTREPRENÖRER

Företaget nobbade drakbudet – flockas av investerare

Irriot nobbade en av drakarnas bud i SVT:s Draknästet.

Svenska Irriot ska revolutionera det globala lantbruket med trådlös IoT-lösning för bevattning, även kallad biologisk intelligens. Investerarna flockas, däribland kom erbjudanden från SVT:s Draknästet, som entreprenörerna nobbade, skriver Di.

– Under tre dygn blev vi kontaktade av ett 30-tal investerare. Vi valde att gå vidare med Seven District Development vars medgrundare vi haft en dialog med under två år, säger Johan Wendt, medgrundare av Irriot till tidningen.

Med pengarna ska bolaget skaffa en CE-märkning, få alla certifikat på plats och anställa tre nya säljare.

Bakom framgångarna ligger många tuffa år, från starten 2018. I samband med pandemin gick bolaget helt miste om många affärskritiska nätverksträffar med kunder och återförsäljare.

Dessutom fick produktionen i Kina flyttas till Belarus, och med tanke på rådande situation i område, kan det vara aktuellt med ytterligare en flytt.

Nu har vinden vänt. Mässorna öppnar upp och redan nu finns det intresse från både Nordafrika, Mellanöstern och USA.

Bolaget siktar på att tre- eller fyrdubbla försäljningen under 2022 genom att öka i Tyskland, Storbritannien, Mellanöstern och på Iberiska halvön.

– Hade vi varit kvar i kärnteamet så hade vi nått break-even i år men nu kommer det ta ett tag innan våra tre nya säljare är igång fullt ut, säger han.

Dagens industri: Nobbade drakbudet – dränktes i erbjudanden