CORONARESTRIKTIONERNA

Företagaren: ”Det känns som att vinna OS-guld”

Entreprenören Lena Boman driver Sigtunahöjden. Nu vågar hon hoppas igen efter att restriktionerna hävs, rapporterar Besöksliv.

– Jag tror att det känns som att vinna OS-guld. Det är svårt att fatta, säger Lotta Boman när restriktionerna som har legat som en våt handduk på besöksnäringen i snart två år äntligen har tagits bort, säger hon till Besöksliv.

Hon vittnar om att kompetensbristen är ett hot. Många har valt att byta bransch eller har skolat om sig.

– Det är klart att bristen på kompetens är ett hot. Jag tror inte att vi har sett vidden av den ännu. Vi vet inte hur många som har lämnat och gått vidare. Det är svårt att överblicka, säger hon till Besöksliv.

I ett längre reportage i TN har hon tidigare berättat om den kaotiska pandemin. När andra vågen slog till i slutet av 2020 släcktes hoppet.

– Under perioden januari-juni i år var det inte hälsosamt att driva företag i vår bransch. Allt det som man som företagare var tvungen att gå igenom, alla de kontroller som man var tvungen att genomgå och denna olidliga väntan på stödpengar. Att jag skulle tvingas invänta ersättning för att få möjlighet att behålla mina 14 anställda i åtta månader, det var omänskligt, sade hon till TN.

Besöksliv: Kompetensbristen – ett mörkt moln på himlen