KLIMATOMSTÄLLNINGEN

Axfoundation storsatsar på utvecklingscentrum för framtidens mat

Bild: Pressbild

Axfoundation slår upp portarna till en testgård och ett praktiskt centrum för hållbara livsmedelssystem. Ambitionen är att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation, skriver Axfoundation i ett pressmeddelande.

Testverksamheten ska bedrivas på Torsåker gård norr om Stockholm.

– Vi vill bidra till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem, för klimatet, miljön och folkhälsan. På Torsåker gård utvärderar vi tillsammans med forskare och praktiker hållbara lant- och vattenbruksmetoder, testodlar grödor, och nu kan vi även ta resultaten från åkern och vattnet rakt in till förädlingen i testköken. Här kan vi trycktesta innovationer innan de skalas upp. Vi vill korta vägen mellan hållbara idéer och färdiga lösningar, säger Madeleine Linins Mörner, Programansvarig för Framtidens mat på Axfoundation, i pressmeddelandet.

Axfoundation: Axfoundation storsatsar på utvecklingscentrum för framtidens mat