DET SVENSKA FÖRETAGSKLIMATET

Ombyggnation drabbar företagare - ”Försäljningen föll med mer än 60-70 procent”

Bild: Johan Nilsson/TT

Flera företag i Malmö har drabbats hårt av en ombyggnation i staden. En månad efter att ombyggnationen inletts la Meisere Terik Jamil ner sitt café Flippin Donuts, skriver Sydsvenskan.

Förra sommaren startade Malmö stad en ombyggnation av Davidhallsgatan. Tanken är att besöksnäringen ska öka som en följd av ombyggnationen, men under tiden är området stängt för bilar och kollektivtrafik. Ombyggnationen ska pågå ett halvår till, något som drabbar företagare hårt, skriver Sydsvenskan.

Stjepan "Stippe" Rasic, som driver en restaurang på gatan, säger sig ha förlorat 70 procent av sin omsättning.

– Vi brukade ha fyra personer per skift nu har vi bara två. Jag har fått göra mig av med 3-4 medarbetare, säger han till Sydsvenskan.

Meisere Tarik Jamil öppnade donutbutiken Flippin Donuts fyra månader innan ombyggnationen startade, men märkte omgående att kunderna minskade. Efter ett tag la Jamil ner verksamheten. Han menar att ombyggnationen inte var den enda anledningen, men den största.

– Vi kände av det redan efter tre veckor, vi har inga kunder. Försäljningen föll med mer än 60-70 procent i förhållande till de månader vi hade öppet innan, säger han till Sydsvenskan.

Sydsvenskan: Ombyggnad på Davidshall gör det svårt för företagare