SVERIGES ENTREPRENÖRER

Hantverkar-app fördubblar omsättningen på ett år

Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Entreprenören Daniel Lindgren såg ett hål på marknaden och skapade hantverks-startupen Dryft som i år väntas omsätta 200 miljoner kronor – och snart inväntar en ny finansieringsrunda, skriver Brekakit.

Bolaget kom till med Johannes Ivarsson och Magnus Petersson med bakgrund i finansbranschen respektive Boston Consulting Group. Grundtanken är att effektivisera hantverksbranschen med fokus på kunden, företagskulturen och digitaliseringen.

Bolaget har gått från 5 till 120 anställda och innefattar hantverkstjänster inom måleri, vvs, el, plattsättning och bygg på en privatmarknad värd 100 miljarder kronor.

Så här långt har Dryft tagit in 32 miljoner kronor i riskkapital. Under året planeras det för ytterligare en finansieringsrunda på uppemot 100 miljoner kronor. En tilldragande faktor är den snabba tillväxten, från en omsättning på 70 miljoner kronor förlust på 18 miljoner kronor 2021 till en förväntad omsättning på 200 miljoner kronor och förlust på 9 miljoner kronor i år.

Breakit: Hoppade av gymnasiet och blev målare – nu omsätter Daniel Lindgrens Dryft över 100 miljoner (och det är bara början)