SVERIGES ENTREPRENÖRER

Då kom vändningen för Jens of Sweden efter konkursen

Jens Nylander som grundade Jens of Sweden AB som sålde MP3-spelare. Bild: Björn Larsson Ask / SvD / TT

Vad hände med entreprenören Jens of Sweden, han vars namn blev synonymt med mp3-spelare några år på 00-talet? I en intervju med Hela Hälsingland berättar han om sin entreprenörsgärning.

Jens of Sweden har varit med om konkurser och succéer sedan åren efter millennieskiftet. Bland annat slutade mp3-spelar-försäljningen i konkurs.

– Jaadu. Det handlar om att resa sig varje gång. Ta lärdom och förvalta misstagen, säger Jens Nylander, som han egentligen heter, till Hela Hälsingland och fortsätter:

– Att inte allt kan gå i det tempo du tror, dygnet om. Att jag måste lita mer på människor och investera mer tid och pengar i människor som vill något. Och också en hel del praktiska saker – hur man bygger ett företag och sköter allt det regulatoriska till punkt och pricka för att göra rätt för sig.

Efter de turbulenta åren på 00-talet med rekordförsäljning och sedan konkurs gick han över till att sälja hörlurar (Jays). Även det ledde till motgångar. Vändningen kom när han skapade en mjukvara som kopplas in i bilen för att ta reda på prestanda, Automile box. Nu är företaget sålt till en konkurrent för vad som sägs ha varit miljardbelopp, skriver Hela Hälsingland. Jens är kvar som försäljningschef.

Nu säger han till Hela Hälsingland att han vill satsa på något roligt, och det är inte omöjligt att det blir i Hudiksvall där han har köpt en stor tomt.

Hela Hälsingland: Blir Jens of Sweden Jens of Hudik? Här berättar han var de nya miljoninvesteringarna hamnar