Volvo Cars tvekar om el-kombi

Det är oklart om det blir någon eldriven kombi från Volvo Cars vid sidan av raden av nya SUV-modeller som planeras. Arkivbild Bild: Anders Wiklund/TT

Ekonomi (TT)

Biltillverkaren Volvo Cars tvekar inför möjligheten att lansera en helt eldriven stationsvagn av V90-typ, det vill säga en traditionell kombimodell.

– Man måste välja vad man ska göra, säger Volvo Cars-chefen Jim Rowan, till den brittiska branschtidningen Auto Express.

– Jag kommer inte att ge något svar på den frågan nu, men jag kan säga att detta självklart är något som vi tittar på, tillägger han när Auto Express tar upp frågan med honom.

Han antyder även att ett beslut är nära förestående.

– Det är ett beslut vi måste fatta och vi måste fatta det med den marknadsinformation som vi har, säger han.

Enligt Rowan får han många frågor om det blir någon el-kombi vid sidan av de sedan- och suv-modeller som nu är på gång – när Volvo Cars lanserar en ny modell varje år fem år framåt. Det är särskilt kunder i norra Europa och den amerikanska delstaten Maine som frågar.

– Det är klart att vi kan. Poängen är: Ska vi göra det? Är marginalen tillräcklig där? Finns det tillräckligt med efterfrågan på den bilen? säger Rowan.

Han noterar i sitt resonemang även att efterfrågan på både sedan- och kombibilar har gått ned i Europa, när allt fler i stället satsar på mindre eller större suv-modeller.