Storvarsel väntas från Microsoft

Microsoft väntas komma med storvarsel veckan före delårsrapport. Arkivbild. Bild: Jeff Chiu/AP/TT

Ekonomi (TT-Bloomberg)

Mjukvarujätten Microsoft planerar stora personalneddragningar bland sina ingenjörer, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg med hänvisning till en källa. Besked väntas komma under onsdagen.

Enligt Bloomberg-källan kommer åtgärden att beröra betydligt fler anställda än andra neddragningar Microsoft har gjort under det gångna året, där det handlat om personalminskningar på mindre än 1 procent av de över 220 000 anställda i koncernen.

Tv-kanalen Sky News rapporterar med hänvisning till en källa att den nedskärning som nu kommer göras berör 5 procent av personalen, det vill säga 11 000 anställda.

Nedskärningsbeskedet väntas inför Microsofts delårsrapport nästa vecka, där koncernen väntas redovisa en försäljningsökning på 2 procent för det brutna räkenskapsårets andra kvartal. Det skulle vara den lägsta tillväxttakten för Microsoft sedan 2017.

Amazon, Microsofts konkurrent inom molntjänster, har varslat 18 000 anställda om uppsägning och efter höstens stora nedskärningar på företag som Facebook-ägaren Meta och det sociala nätverket Twitter.