CORONARESTRIKTIONERNA

Kina isolerar Apples fabrik efter covidsmitta

På en videoinspelning från den 29 oktober ses anställda lämna Foxconn-fabriken i Zhengzhou, Kina, för att slippa karantän. Bild: Hangpai Xingyang/AP/TT

Kina (TT-AP-AFP)

Ett industriområde i Zhengzhou i centrala Kina har isolerats efter att 64 covidfall bekräftats i staden. I området som ingen nu får tillträde till finns landets största Apple-fabrik för mobiltelefoner.

Myndigheterna tiger om huruvida stängningen av området runt flygplatsen i Zhengzhou är relaterad till ett covidutbrott på fabriken. Endast leveranser av mat och mediciner till området tillåts.

Omkring 600 000 människor berörs av nedstängningen.

I oktober lämnade tusentals anställda fabriken efter klagomål om att smittade i området inte får någon vård, och av oro för att sättas i karantän. Man har också anklagat fabriken för att inte vidta tillräckliga smittskyddsåtgärder.

Kina står fast vid sin policy av nolltolerans mot covidsmitta, och flera områden i landet har stängts ned i veckor i försök att isolera vartenda fall av smitta. Det har hållit smittan i landet på låg nivå men lett till avbräck i handel och produktion.