DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Rekordfå söker stöd hos TRR

Bild: ANDERS WIKLUND / TT

Under tredje kvartalet syntes en positiv trend bland uppsagda tjänstemän då drygt 94 procent av de aktivt arbetssökande har gått vidare till en positiv lösning. Samtidigt minskar antalet nyinskrivna, skriver TRR i ett pressmeddelande.

Under samma period förra året sökte 5866 personer stöd hos TRR, vilket går att jämföra med 1910 som sökt stöd under tredje kvartalet 2021. Minskningen innebär en nivå som är det lägsta för tredje kvartalet på femton år.

Av de tjänstemän som gått vidare till en positiv lösning har 75,5 procent fått anställning, antingen tillsvidare eller tidsbegränsad. En stor del har även valt att gå vidare till studier.

– Att så många som 94 procent går vidare till en positiv lösning är extraordinärt samtidigt som det ger tydliga signaler på att vi kommer att se en mer stabiliserad arbetsmarknad för privatanställda tjänstemän igen. De flesta branscher har börjat återhämta sig och rekryterar återigen, vilket är positivt, säger Lennart Hedström, vd på TRR, i pressmeddelandet.

Pressmeddelande: Handel och försäljning i topp både i uppsägningar och anställningar