DEN SVENSKA ARBETSMARKNADEN

Börs-vd:n: Bättre träning leder till bättre jobb

Bild: Anders Wiklund/ TT

En arbetsplats där medarbetarna mår bra fysiskt och psykiskt kan vara en avgörande konkurrensfördel. På klädföretaget Björn Borg har vd Henrik Bunge infört ett obligatoriskt pulshöjande pass varje fredag, skriver Di.

Bunge menar att träningen bidrar till ökat välbefinnande, minskad sjukfrånvaro och högre produktivitet, vilket har positiv effekt på företagets resultat.

Dessa insikter syftar till att inspirera till ett hälsosammare arbetsliv under 2024, och framhåller hur en hög trivselnivå på jobbet kan attrahera kompetent personal och minska ohälsorelaterade kostnader.

”Vi vet att om man tränar kommer man att må bättre, man får bättre minne, lever längre, blir gladare och är inte sjuk lika ofta. Då gör man sannolikt också ett bättre jobb”, säger Henrik Bunge och pekar på att aktien 2023 gick betydligt bättre än börsen och att sjukfrånvaron är låg.

Svenskt Näringsliv har tidigare rapporterat om korttidsfrånvaro leder till höga kostnader och ökat produktivitetsbortfall koppla till långtidsfrånvaro och ohälsa bland anställda.

Dagens industri: Börs-vd:n som kräver träning: ”Bara att tvinga folk”

Dagens industri: Då blir trivsel en konkurrensfördel