DEN SVENSKA BESÖKSNÄRINGEN

”Omvänd rekrytering” en succé – uppsagda fick nya jobb

Nordic Choice Hotels har vunnit utmärkelsen ”Årets initiativ” för sitt arbete att skapa nya möjligheter för uppsagd personal. Ett hundratal medarbetare fick nya anställningar i andra branscher.

Nordic Choice Hotels startade ”Digital jobbförmedling” med syftet att skapa nya arbetsmöjligheter för den personal i företaget som blev uppsagda under pandemin. Det har lett till att hundratals medarbetare fått nya anställningar i andra branscher. Jobbförmedlingen lockade 700 personer att delta och minst 150 av dessa landade nya jobb.

– Det här var ett sätt för oss att inte bara hjälpa våra medarbetare till nya jobb utan också bidra i den mån vi kunde för att stötta andra branscher som var under press. Digital jobbförmedling var ett sätt för oss att på ett säkert, tryggt och organiserat sätt koppla samman vår uppsagda personal med arbetsgivare som hade behov av ny arbetskraft, säger Cecilia Linnér, Head of Culture på Nordic Choice Hotels, i ett uttalande.

Utmärkelsen delas ut av Ledarna inom privat tjänstesektors (LPT).

”I en tid där det för många vore lätt att endast tänka på företagets egen vinning väljer Nordic Choice Hotels att i stället se längre än bara för dagen. Genom sitt initiativ att för sina anställda möjliggöra en Digital jobbförmedling, har Nordic Choice Hotels visat att det går att hitta kreativa lösningar för medarbetare i en svår situation. Den digitala jobbförmedlingen skapade nya jobbmöjligheter i stället för tvingad arbetslöshet”, lyder juryns motivering.

Nordic Choice Hotels vinner pris för omvänd rekrytering | Ledarna inom privat tjänstesektor