SVERIGES ENTREPRENÖRER

Gnosjö-andan vann dubbla EM-guld i Ung Företagsamhet

Emil Falk, Selma Hästmark och Lucas Rundén och deras UF-företag Noll Deponi vann Årets innovation på EM i Ung Företagsamhet.

Emil Falk, Selma Hästmark och Lucas Rundén och deras UF-företag Noll Deponi vann Årets innovation på EM i Ung Företagsamhet och ytterligare ett EM-guld.

Några av Europas vassaste unga innovatörer och entreprenörer kommer från Gnosjö. Emil Falk, Selma Hästmark och Lucas Rundén och deras UF-företag Noll Deponi vann Årets innovation på EM i Ung Företagsamhet i Tallinn. Trion har skapat en maskin som kan minska återvinningscentralernas deponi med 50 procent.

– Jag var mållös när dom sa att vi vann. Man sitter så spänd hela kvällen och så när de säger vårt företagsnamn så bara släpper allt. Jag är otroligt glad. Priset betyder jättemycket och det är något jag värderar högt, att vi har gjort något som är bra och är stolta över, säger Emil Falk i ett uttalande.

Tävlingen Gen-E är Europas största arrangemang för unga entreprenörer där omkring 800 deltagare från över 40 länder tävlade i flera olika kategorier.

Noll Deponi tog även hem ytterligare ett guld för det företag som skapat en unik företagslösning på en klimat- eller social utmaning.