Krogar krymper portioner - fetmamedicin en orsak
Den amerikanska restaurangkedjan Olive Garden testar att erbjuda mindre portioner till ett lägre pris. En av anledningarna till draget är att miljontals amerikaner nu tar viktminskningsmedicin som minskar aptiten.
Som en del av en strategi att erbjuda mer prisvärda menyer och öka försäljningen har utvalda Olive Garden-restauranger i USA introducerat mindre portioner till ett lägre pris, meddelade vd Rick Cardenas under presentationen av den senaste kvartalsrapporten.
Testet är ett försök att möta förändrade matvanor i landet där allt fler tar viktminskningsmediciner för att kontrollera aptiten, och konsumenter i allmänhet drar ner på restaurangbesök för att spara pengar.
De första resultaten av testet har varit ”uppmuntrande”, enligt Rick Cardenas.
– De har rätt portionsstorlek till rätt pris för en grupp konsumenter som i slutänden kommer att driva på försäljningen, sade han.
En undersökning av företaget Lightspeed Commerce som publicerades i augusti visade att 44 procent av vuxna i USA beställer från barnmenyer, med hänvisning till lägre priser, mindre portioner och enklare alternativ.