Marknaden för begagnade bilar växte

Försäljningen av begagnade bilar fortsätter att öka. Arkivbild. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ekonomi (TT)

Marknaden för begagnade bilar fortsatte att växa under årets andra kvartal, visar en rapport från bilförmedlingen Kvdbil. Det andra kvartalet är det starkaste på två och ett halvt år.

326 814 begagnade bilar såldes under kvartalet fördelat på bilhandeln, privatmarknaden och företag, vilket är en ökning med 3,2 procent jämfört med samma period förgående år.

Det är det femte kvartalet i rad med ökad försäljning jämfört med samma period förgående år.

Försäljningen av elhybrider ökade med 48,3 procent, laddhybrider och elbilar ökade med 63,8 respektive 53,5 procent jämfört med andra kvartalet 2023. Likt tidigare kvartal fortsatte försäljningen av bensin- och dieseldrivna bilar att minska, men dominerar fortfarande marknaden stort.

"Vi har sett en markant ökning i försäljningen de senaste månaderna. Många kunder som tidigare har väntat med att köpa bil känner nu att tiden är rätt eftersom räntorna är på väg ner. Samtidigt är räntorna fortfarande höga, vilket gör att många väljer begagnatmarknaden framför att köpa en ny bil", säger Daniel Odsberg, försäljningschef på Kvdbil, i ett pressmeddelande.