DEN SVENSKA SÄKERHETEN

Ticketmaster bekräftar hackerattack

Biljettsajten Ticketmaster bekräftar att de utsatts för en hackerattack. Arkivbild. Bild: Thomas Winje Øijord/NTB/TT

Biljettjätten Ticketmaster bekräftar att de utsatts för en hackerattack. Hackargruppen Shinyhunters har tidigare meddelat att de stulit uppgifter om 560 miljoner kunder från företaget.

Shinyhunters hävdade redan den 27 maj att de stulit uppgifterna, och meddelade att datan var till salu för 500 000 amerikanska dollar (5,3 miljoner kronor).

Ticketmasters moderbolag Live Nation meddelade på fredagen, amerikansk tid, att de hade "identifierat oauktoriserad aktivitet" en vecka innan hackergruppen lade ut inlägg om det på nätsajter.

"Vi arbetar för att minska riskerna för våra användare och företaget, och har meddelat och samarbetar med brottsbekämpande myndigheter", uppger Live Nation i en anmälan till amerikanska myndigheter.

Enligt företaget kommer incidenten inte innebära någon väsentlig påverkan på dess affärsverksamhet eller finansiella ställning.

Ticketmaster är baserat i Kalifornien och driver en av världens största nätbaserade plattformar för biljetter till olika evenemang. De har även verksamhet i Sverige.